Европске игре: Победа баскеташа, Недељковић у осмини финала

Првог дана такмичења на Европским играма у Минску мушки тим Србије у баскету три на три победио је Андореу. Женска селекција поражена од Русије. У стреличарсву Огњен Недељковић се пласирао у осмину финала.

На старту Европских игара у баскету три на три мушки тим Србије победио је Андору са 22:8.  

"Андора је кренула снажно и јако. Али мислим да смо ми набили јак темпо и после нису имали снаге, ми смо полако приводили меч крају и заслужено победили", рекао је после меча Никола Вуковић.

„Мислим да смо довољно показали што смо овако ушли у овај меч и одиграли овако јако. Поготово што смо преискусни и из меча у меч ћемо ићи све јаче и јаче и надам се да је једна медаља наша", додао је Марко Дугошија.  

Женска екипа Србије у баксету је изгубила од Русије са 15:9.

"Изненадиле су нас својом игром. Имамо тешку групу. Очекује нас следећи противник Италија, која је такође јака. Тако да морамо што пре да заборавимо ову утакмицу и да се прпремимо за Италију што боље", рекла је после меча Мирјана Бероња.  

Огњен Недељковић пласирао се у осмину финала у стреличарству. Три боксера већ су завршила такмичење. У првом колу елиминисани су Вељко Глигорић и Милосав Савић, док је Слободан Јовановић због болести морао да преда меч без борбе.  

број коментара 0 Пошаљи коментар