Почела реконструкција хале "Александар Николић"

Реконструкција хале "Александар Николић" у оквиру спортског комплекса "Пионир" почела је данас, вредност радова је два милиона евра и биће завршени до краја септембра, а како је најављено, биће уређен и плато испред те хале на коме ће бити откривена биста Александра Николића, кошаркашког стручњака по коме је хала добила име 2016. године.

"Данас је почела дугоочекивана реконструкција хале 'Александар Николић' која постоји већ 46 година и за све то време у њу није озбиљно улагано, односно нису рађене темељне реконструкције", рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић који је присуствовао почетку радова који ће, како је најавио, бити завршени до краја септембра.

Хала "Александар Николић" тренутно може да прими 5.600 посетилаца, са телескопским трибанама укупно 6.300, а заменом постојећих столица капацитет седећих места биће повећан на више од 8.000, рекао је Весић и додао да повећање капацитета хале неће мењати габарите објекта.
Поред нових седишта и телескопских трибина, радови ће обухватити и замену паркета, кошева, сервис система за климатизацију, уградњу нових видео екрана и резултатских семафора, као и осветљења и сигналних лампи.

На објекту ће, осим тога, бити изведена замена електроинсталација, изолатерски радови и замена унутрашње столарије, као и реконструкција тоалета и ВИП ложа.

"Комплетна санација ће бити урађена по ФИБА стандардима и овде ће моћи да се играју сва кошаркашка такмичења. Нажалост, с обзиром да скоро пет деценија овде није рађена темељна реконструкција, дошли смо у ситуацију да је малтене било немогуће да се овде играју међународна такмичења. После ове реконструкције таква такмичења ће поново моћи да се одржавају", рекао је Весић.

Навео је да је посебно срећан што дворана носи име Александар Николић и додао да је то учињено на предлог председника Олимпијског комитета Србије и професионалног кошаркашког тренера Божидара Маљковића.
"Александар Николић је заслужио да хала носи његово име", рекао је заменик градоначелника.
Он је рекао да је ова реконструкција велики захават за Београд и додао да нема Београђанина који није посетио халу "Александар Николић", која се раније звала хала Пионир, и кога за ту халу не вежу лепе успомене, без обзира за који клуб навија.

Главни градски урбаниста Марко Стојчић је најавио да ће бити уређен и плато испред хале "Александар Николић" на коме ће се налазити биста Александра Николића.

Спортски комплекс "Пионир" отворен је у мају пре 46 година, по пројекту архитеката Драгољуба и Љиљане Бакић.

Комплекс се састоји из две дворане, велике хале "Александар Николић" и мање Ледене дворане.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво