Екипа РТС на лицу места: Српски репрезентативци пристижу на Европске игре у Минск

На другим Европским играма у Минску, Србију ће представљати 66 такмичара у 12 спортова. За боксере џудисте и кајакаше то ће бити и шампионати Европе. Директне пласмане на Олимпијске игре моћи ће да обезбеде стрелци, стонотенисери и бициклисти.

„Јако битно уколико освојимо Европске и гре и квалификујемо се директно на Олимпијске игре. Пошто је само једна квота и једно место, биће јако тешко, али опет са друге стране треба само четири партије добити", рекао је стонотенисер Александар Каракашевић. 

У још шест спортова освајаће се бодови за квалификационе олимпијске листе.

„Навикли смо људе у Србији, навикли смо Кошаркашки савез и све људе који прате овај спорт да смо увек у самом врху било ког такмичења. Поготово кад је репрезентација у питању", рекао је баскеташ Марко Ждеро.

Церемонија свечаног отварања одржаће се 21. јуна на стадиону Динама. Због припрема је забрањено снимање унутрашњости, али на помоћном терену наша екипа је затекла мању групу волонтера, која вежба своју улогу за свечаност.

Предстоница Белорусије припрема се да концертима и фан зонама означи почетак Европских игара у којима ће учествовати 4.000 спортиста из 50 држава.

Минск је веома модеран, чист град у коме живи више од два милиона становника, има широке булеваре, грандиозне грађевине, бројне музеје, прелепе паркове и језера. Метро је одлично организован.

Олимпијско село налази се двадесетак минута од центра. Део наших спортиста је већ стигао у Минск.

„Дошли смо овде са једним циљем да после скоро 30 година донесемо боксерску медаљу Србији. За мене је велика част што ћу на Европским играма представљати Србију и надамо се, ако Бог да, великом успеху", рекао је боксер Александар Коновалов.

Први ће се на борилиштима, већ у петак, појавити мушка и женска селекција у баскету три на три, боксери и наш репрезентативац у стреличарству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво