О другим Европским играма младих у Белорусији

Од 21. до 30. јуна 2019. г. Република Белорусија ће бити домаћин II Европских игара - међународног спортског такмичења спортиста Европског континента које се одржавају једном у четири године под руководством Европског олимпијског комитета.

У оквиру II Европских игара биће одржана такмичења у 15 спортских дисциплина. Такмичења у 9 спортских дисциплина биће квалификациона за XXXII Олимпијске игре 2020. г. у Токију. Такмичења у бадмингтону, боксу, веслању кајаком и кануом и џудоу биће у рангу Европског првенства.

У време одређивања земље-домаћина II Европских игара своју заинтересованост изразило је неколико земаља. С тим у вези ЕОК је формирао радну групу за координацију процеса избора места одржавања Европских игара 2019. године. Првобитно су жељу да буду домаћини Игара изразиле земље попут: Норвешке, Русије, Турске, Пољске и др.

На 45. седници Генералне скупштине ЕОК одржаној у белоруској предстоници 21. октобра 2016. г. Минск је дефинитивно избран за место одржавања II Европских игара.

Очекује се да ће у време одржавања Игара у белоруску престоницу доћи преко 4 хиљаде спортиста, око 2 хиљаде тренера и пратећег персонала. Они ће представљати званичне делегације из 50 европских Националних олимпијских комитета.

Такмичења ће судити око 650 међународних, као и 410 националних спортских судија. У Минску се очекује преко 1000 страних представника медија, 100 председника, генералних секретара европских спортских федерација и министара за спорт европских земаља, преко 250 представника и радника штабова ЕОК, председника и генералних секретара европских НОК, 200 гостију евроспкиих НОК, као и председници, премијери и лица европских држава која заузимају високи положај. На манифестацији ће бити ангажовано око 8 хиљада волонтера.

Такмичења II Европских игара 2019. одржаће се у највећим спортским објектима Минска, укључујући и стадион „Динамо", „Минск-арену", „Чижовка-Арену".

Организација и одржавање Игара у Минску је значајан догађај у спортском животу Европе. Он ће допринети да се ојача ауторитет и потврди репутација Републике Белорусије као социјално оријентисана државе, која у првом реду поклања пажњу промоцији олимпијских вредности, здравог начина живота и развоју физичке културе и спорта.

Белорусија је, као и Србија, спортска земља. Од председника до деце, сви с ебавимо спортом. Белорузсије је веома чиста земља, са веома развијеом инфраструктуром иодличним путевима. Веоме је безбедна, ниво криминала је јако низак. Главни град, Минск, је веома заниљив за посету и независно од спортских игара. У њему се спајају старо и модерно. Осим њега, много је других места вредних туристичке посете, дворци, цркве, манастири, музеји. Од српско-мађарске границе до Белорусије је око хилјаду километара што и није тако много ако се зна да се целом трасом путује ауто путем.

За решавање питања везаних за гостољубив дочек и комфоран смештај страних навијача и учесника Игара у потпуности ће бити ангажована туристичка грана и хотелска и саобраћајна инфраструктура белоруске престонице. У том контексту прави се комплексан план саобраћајног сервиса у коме ће бити узете у обзир и свакодневне градске потребе.

Са детаљним програмом такмичења и распоредом такмичења можете се упознати на званичном сајту.

Информацију о манифестацијама и куповини навијачких карата и туристичких пакета можете наћи на сајту: minsk2019.ticketpro.by, пакет аранжмани - на порталу званичног туристичког туроператера Игара „ЦЕНТРКУРОРТ" р.у.п. vetliva.by.

„ЦЕНТРКУРОРТ" р.у.п. пружа повољне пакет аранжмане за навијаче, контакт особа у „ЦЕНТРКУРОРТ" р.у.п.: Демешкевич Олга, шеф пројекта „VETLIVA" (ентлески језик), тел.:+375 17215 4808; мејл: office@vetliva.com.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво