Србија је поново првак света у куглању

У Чешком граду Рокицанијy завршено је Светско првенство у куглању за сениоре, кадете и пионире. Сениорска репрезентација Србије, актуелни бранилац трона, савладала је у финалу репрезентацију Немачке са 6:2 (3976:3887) и на тај начин се, по трећи пут у низу, четврти пут у протеклих пет Светских првенстава, попела на кров света.

Србија је пети пут од осамостаљења (2009, 2011, 2015, 2017, 2019) постала светски шампион, док су сениорке заустављене у четвртфиналу од репрезентације Хрватске.

У мушком финалу савладана је репрезентација Немачке, која има највише регистрованих играча и клубова у читавом свету, репрезентација у чијој земљи је куглање међу популарнијим спортовима, земља која се у свету куглања пита буквално о свему.

Пре две године, савладани су усред Немачке у полуфиналу а ове године су били једноставно надиграни, све што су могли да ураде јесте да пруже отпор који за наше ведете није нимало био довољан.

Ради се о генерацији младих куглаша који наступају претежно у иностраним клубовима, и који дуги низ година уназад остварују вансеријске резултате, предвођени најбољим куглашем свих времена - Вилмошем Заварком.

Чонгор Барањ најбољи је играч финала са маестрална 693 чуња. Чињеница да укупно има девет резултата преко 3900 чуњева на Светском првенству, а од тога је пет резултата је од стране Србије, а на прва четири места се такође налазе наши момци, говори колика је надмоћ репрезентације Србије била на овом Светском првенству.

Сениори који су представљали Србију на светском првенству: Игор Ковачић, Вилмош Заварко, Даниел Тепша, Чонгор Барањ, Александар Милинковић, Радован Влајков, Роберт Ерњеши, Милош Симијоновић, Урош Јагличић, Милан Јоветић. Селектор: Војко Павловић.

Женска репрезентација Србије елиминисана у четвртфиналу од репрезентације Хрватске са 2:6 (3478:3631), која је касније и освојила златну медаљу победом над Мађарском у финалу 5:3 (3759:3665).

У Чешку Републику су отпутовале без две стандардне репрезентативке, Маје Ђукић и Јасмине Анђелковић, па је биланс од две победе и два пораза сасвим задовољавајућ.

Сениорке који су представљале Србију на светском првенству: Наташа Лемић, Кристина Љубенковић, Оливера Чикош, Драгана Дорожан, Зорица Бараћ, Хермина Лукач, Марија Кресовић, Маријана Орос и Дијана Кормањош. Селектор: Ливиа Петровић.

Љубитељи куглања који желе да се боље упознају са куглањем и репрезентацијом, то могу да учине одласком на званични сајт www.kuglaskisavezsrbije.com.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво