Злато и бронза за јуниоре, сениорски четверац изборио финале

Јуниори Србије су у Банденбургу додали још две медаље у колекцију. Златну медаљу освојила је Оливера Михајловић у једноседу на 500 метара, а женска јуниорски четверац освојио је бронзу. У Познању су се сениори борили са јаким ветром и таласима, а мушки четверац је изборио финале.

Јуниорска репрезентативка Србије, Оливера Михајловић, освојила је златну медаљу на регати у Бранденбургу. Оливера је у једноседу на 500 метара тријумфовала временом од 1 минут и 59.378 секунди. Сребро је освојила домаћа такмичарка Катарина Дитрихс (02:00.676), док се на најнижи степеник победничког постоља попела Елвира Хришакова из Украјине (02:00.991).

Женска јуниорска посада четвероседа на 500 метара освојила је бронзану медаљу. Дуња Станојев, Ања Дамјанов, Јована Младеновић и Милица Поповић до бронзе су стигле пошто су трку извеслале за 1 минут и 41 секунд и 429 хиљадитих. Злато је припало посади Немачке (01:39.122), док су сребро освојиле јуниорке из Француске (01:41.257).



У послеподневном програму Светског купа у Познању веслане су трке на 500 и 1000 метара.
Мушки четверосед на 500 метара, Небојша Грујић, Стефан Векић, Владимир Торубаров, Марко Драгосављевић пласирали су се у финале. Наш мушки четверац је место у финалу изборио пошто је у полуфиналу заузео друго место у времену 01:21.699, што је било само 0.43 секунде спорије од посаде Португала. Финале у К4-500 у мушкој конкуренцији весла се у недељу од 13.23.

Женска посада четверца није успела да избори место у финалу. Милица Старовић, Николина Молдован, Кристина Бедеч и Марија Достанић, полуфиналну трку завршиле су на седмом месту, пошто су кроз циљ прошле у времену 01:37.777. Б финале у конкуренцији женских четвераца весла се у недељу од 10.20.

За разлику од четвероседа, Милица Старовић није успела да избори учешће у финалу једноседа на 500 метара, пошто је у својој полуфиналној трци заузела 5. место у времену 01:52.799. Такмичење у једноседу Старовићева завршава у недељу од 10.50 када се весла Б финале.

Мушки двоседи на 1000 метара нису успели да се домогну финала. Двосед у којем су веслали Анђело Џомбета и Михаило Суботић своју трку  полуфинала завршио је на 7. месту, пошто су најдужу деоницу извеслали за 3 минута и 20.547 секунди. Џомбета у Суботић у Познању наставиће у Б финалу које ће се веслати у недељу од 10.56.

За разлику од њих, Симо Болтић и Никола Расулић, такмичење у К2-1000 завршили су у полуфиналу, пошто су кроз циљ прошли као осми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво