Историјско сребро за Србију у кенду на ЕП у Београду

После успеха јуниора који су освојили златни медаљу, сениори Србије су на степенику ниже на Европском првенству у кенду које се одржава у Београду. После пораза од Француске у финалу припала им је сребрна медаља. Ово је прва медаља за нашу земљу у овом спорту. Селектор Жарко Ћурчић задовољан постигнутим резултатом.

Репрезентација Србије је у полуфиналу савладала селекцију Шпаније. После велике и неизвесне борбе у финалу Французи су били бољи. 

На крају финалне борбе резултат је био нерешен. Одлучивала је екстра борба из које су Французи изашли како победници.

Ово је прва медаља за Србију у историји овог спорта.

Селектор Жарко Ћурчић задовољан постигнутим резултатом

"Ово је несто на чему смо радили задњих 15 година, није случајност него једна прогресија и плод напорног рада. Успех није дошао преко ноћи. Ово су млади момци који већ имају иза себе неколико европских и пар светских првенстава. Овде смо потврдили оно што се десило у Кореји на светском првенству пре годину дана, када смо поставили Србију на значајно место светске кендо сцене", рекао је Ћурчић.

Председник Кендо Савеза Србије Душан Николић каже да су остварили сан и окупили тим којим може да парира великим светским силама у кенду - модерној јапанској борилачкој вештини мачевања.

"Након светског првенства у Кореји, где смо били пети, увек нам је фалило то мало за медаљу. Да ли је то утицај домаћег терена, публике, или нешто треће, али данас је био наш дан. Успешно смо савладали Грузију, Русију, Румунију, Белгију, Холандију, Шпанију и на крају смо изгубили у финалу од Француске на златан поен-Ипон Схобу. Све честитке момцима који су показали сјајан тимски дух и оставили срце на борилишту", изјавио је Николић.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво