Удовичић: Улажући у младе, улажемо у будућност

Од 2014-те године Фонд за младе таленте Републике Србије доделио је више од 3 хиљаде 500 стипендија студентима завршне године основних и мастер академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија. О стипендијама, младима и српском спорту као и предстојећој Међународној конференцији медицине спорта којој ћемо бити домаћини, говорио је министар омладине и спорта Вања Удовичић на гостовању у Јутарњем програму.

Министар је говорио и о додели стипендија за спортско усавршавање врхунским спортистима аматерима у три категорије, о активностима на међународној сарадњи и предстојећој посети делегације коју предводи турски министар омладине и спорта Мехмед Казаполу, као и о очекиваним спортским резултатима у овој години. 

"Најбољи начин да покажете да данас улажете у младе а да водите рачуна о будућности јесте да подстакнете младе људе кроз један вид стимулације, кроз стипендију. То су млади људи који су се доказали, који су показали својим знањем и својим достигнућима да завређују такву једну стипендију и да данас поносито носе епитет стипендисте Фонда за младе таленте, јер то јесте огромна част, привилегија и огромна одговорност." истакао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

„Они су наша садашњост, али су сигурно и наша светла будућност јер се ради о спортистима који су тек на почетку своје каријере и од тиг младих спортиста, многих са тек 16 година, очекујемо највише. Примера ради Многи данашњи велики спортисти су прошли кроз процес давања стипендија. И сам сам био стипендиста и знам колико то значи спортистима. У ових пет година повећали смо број стипендиста са 1000 на 1360, а износ стипендија са 25 000 на 30 000 динара и на тај начин послали поруку и родитељима и младима да труд, одрицање и рад се исплате."

Министар је истакао и стипендисте студенте али и настојања да ће се и у наредном периоду радити како на увећању износа, тако и на броју стипендија. Констатовао је да су значајно подигнути квалитет и резултати наших спортиста и да ће се и даље радити на ојачавању саме базе како би имали што већи број младих који ће се бавити спортом а то је основа за будућност.

„Данас је отворена Међународна конференција медицине спорта у Беораду и са поносом могу да кажем да смо центар спортске медицине данас. Желимо да улажемо и у тај сегмент јер знамо да је за резултат неопходан скуп свих јединица да би могли да дођемо до оног врхунског резултата. На подијуму јесте један човек и један тим, али иза њега стоји огроман рад и огроман тим а један део тог тима је и спортска медицина.", између осталог је истакао министар Удовичић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво