Маљковић: Минск најважнија станица нашег воза ка Токију

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је да су предстојеће Европске игре у Минску најважнија провера за српски тим до ОИ у Токију и да се нада великом броју медаља. Друге Европске игре одржаће се од 21. до 30. јуна.

"Минск је најважнија станица нашег воза ка Токију, надам се да ћемо на том путу "натрпати" и неку медаљу. На првим Играма у Бакуу пре четири године освојили смо 15, од чега чак осам златних и заузели високо 12. место у укупном поретку. Ове игре имају и додатни значај јер ће у осам спортова имати квалификациони карактер. Верујем у наше спортисте, а знам и да ће у Минску све да буде на нивоу и да ће председник Александар Лукашенко бити сјајан домаћин", рекао је Маљковић на свечаности поводом почетка одбројавања 30 дана до почетка Игара код Олимпијског сата на Теразијама.

Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић, која је "упуцала" прву олимпијску квоту за Токио и златна са Игара у Бакуу 2015. године, изјавила је да је такмичење у Минску за стрелце веома значајно.

"Пре четири године освојили смо четири медаље, а ни сада не идемо са мањим амбицијама, плус је такмичење квалификационо за Токио. Сигурна сам да ћемо на најбољи начин представити Србију", истакла је она.

Каратиста Слободан Битевић, актуелни вицешампион Европе, који је у Бакуу "за длаку" остао без медаље, истакао је да ће дати све од себе да направи корак више.

"Част је представљати земљу на овако великом такмичењу, пружићемо максимум и надамо се најбољем", поручио је Битевић.

Српски тим за Минск тренутно броји 65 спортиста у 12 спортова: баскет 3X3 (мушки и женски тим), бициклизам, бокс, бадминтон, џудо, кајак, карате, рвање, самбо, стони тенис, стрељаштво и стреличарство.

Такмичење у Минску биће званично Европскa првенствa за џудисте, кајакаше и боксере.
Друге Европске игре одржаће се од 21. до 30. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво