Светски медији на трци Кроз Србију

Због велике заинтересовансти светских медија који су најавили долазак на овогодишњу трку Кроз Србију, у договору са челницима Светске бициклистичке федерације, водећи људи најпрестижније трке у Југоисточној Европи одлучили су да почетак трке помере за крај јула.

Поред спортских медија, ове године трку ће пратити и велики број туристичких медија, с обзиром на то да је најављено да ће трка Кроз Србију ускоро ући у прву категорију Међународне бициклистичке федерације.

Челни људи међународне бициклистичке трке Кроз Србију увелико се припремају за почетак овогодишњуег 59. издања.

Владимир Куваља, директор бициклистичке трке Кроз Србију, истакао је да је пре свега због медија и укључености међународних медија, на препоруку Светске бициклистичке федерације одлучено да се трка помери како би била одржана уочи Европског првенства које се вози у августу.

Овогодишња трка Кроз Србију први пут ће стартовати из Источног Сарајева.

"С обзиром на то да трка стартује из Источног Сарајева ове године биће једна етапа вожена у Српском Сарајеву у Републици Српској то јест Босни и Херцеговини, а сутрадан већ стартујемо са Јахорине, и њима је најинтересантнији термин, а тај термин је интересантан и Златибору јер је тад много људи горе и много је туриста и то је најбољи начин за промоцију", напомиње Владимир Куваља.

Поред планинске лепотице Јахорине, домаћин једне од етапа на овогодишњој трци биће и прелепи Златибор, то јест општина Чајетина. Ове године промовисаће се и прелепи крајеви у Прибоју и Прибојској Бањи.

"Циљ нам је да са трком Кроз Србију промовишемо све оне лепоте Србије, поготово кад је у питању туризам и планиснки туризам, јер знамо да је бициклизам интересантан и да се вози попут Тур де Франса по најзначајнијим туристичким локацијама, а то је пре свега Златибор, у будућности Копаоник и све друге локације које су у будућности интересантне у Србији да се промовишу", додаје директор трке Кроз Србију Куваља.

Током ове седмице, директори трке Кроз Србију Саша Гајичић и Владимир Куваља посетиће градове домаћине етапа, где се очекују конструктивни разговори са челним људима Прибоја, Чајетине, Мионице, Обреновца и Пожаревца.

"Од ове године и Обреновац жели да се укључи, имамо састанак и са њима, Београд наравно, Пожаревац који је незаобилазни на рути трке Кроз Србију већ дуги низ година, сигурно један од најбољих домаћина трке", истиче Куваља.

Директор међународних трка Београд - Бањалука и трке Кроз Србију Владимир Куваља, посетио је данас и нашу кућу, РТС, где је главном и одговорном уреднику спортске редакције Зорану Марковићу уручио жуту мајицу са потписом Павела Франчака, победника трке Београд - Бањалука. Куваља је изразио велику захвалност РТС-у као дугогодишњем партнеру и медијском покровитељу најзначајнијих трка у овом делу света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво