Злато за Мачковића и Васића испред светских шампиона

Српски двојац у веслању Мартин Мачковић и Милош Васић освојио је златну медаљу на Светском купу у Пловдиву. Јована Арсић освојила пето место у скифу.

Мачковић и Васић су у финалној трци победили резултатом 6:34.050 и за две секунде били бржи од светских првака из Хрватске, браће Синковић - Мартина и Валента.

Треће место и бронзу узела је шпанска посада, Хаиме Каналехо Пазос и Хавијер Гарсија Ордонез у времену 6:37.500, док је још један српски тандем Игор Ђерић - Виктор Пивач завршио као четврти (6:43.560).

Мачковић и Васић су након деценије постали први победнички чамац из Србије на некој трци Светског купа.

Арсићева пета на Светском купу

Репрезентативка Србије у веслању Јована Арсић завршила је на петом месту у скифу на Светском купу у Пловдиву.

Она је у финалу остварила резултат од осам минута и 33 секунде, чак 24 секунде од бронзане медаље коју је освојила Чехиња Мирослава Топинкова Кнапкова.

Друго место припало је Кинескињи Јанг Јианг (8:05.370), а Злато Лиси Шенард из Холандије (8:04.010).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво