Удовичић поделио стипендије талентима са Косова и Метохије

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је у Косовској Митровици стипендистима Фонда за младе таленте са Косова и Метохије свечано уручио уговоре о стипендирању за текућу годину, а директорима пет Основних школа уговоре о додели комплета спортске опреме за фискултурне сале.

Додељене су 43 стипендије за талентоване студенте са највишим просеком, по Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година основних академских студија и студената завршних година мастер академских студија.

"Изузетно ми је драго шšто управо из Косовске Митровице почињемо низ додела стипендија Фонда за младе таленте широм Србије. Ангажман у Фонду за младе таленте ми представља велико лично задовољство јер знам да кроз њега на најнепосреднији начин утичемо на стварање још више прилика за развој животне и каријерне перспективе наше омладине и њихову срећну будућност", изјавио је Удовичић.

Како је навео, поносно истиче да је број стипендија са прошлогодишњих 23 скоро удвостручен, на 43.

"Стипендије имају практичан значај за сваког појединца који их заслужи, али шаљу и једну ширу, важнију поруку нашем друштву, а то је да се у Србији цене и вреднују знање и марљив рад, као и да ће посвећеност исправним циљевима увек бити адекватно награђена", рекао је Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво