Удовичић поделио стипендије талентима са Косова и Метохије

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је у Косовској Митровици стипендистима Фонда за младе таленте са Косова и Метохије свечано уручио уговоре о стипендирању за текућу годину, а директорима пет Основних школа уговоре о додели комплета спортске опреме за фискултурне сале.

Додељене су 43 стипендије за талентоване студенте са највишим просеком, по Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година основних академских студија и студената завршних година мастер академских студија.

"Изузетно ми је драго шšто управо из Косовске Митровице почињемо низ додела стипендија Фонда за младе таленте широм Србије. Ангажман у Фонду за младе таленте ми представља велико лично задовољство јер знам да кроз њега на најнепосреднији начин утичемо на стварање још више прилика за развој животне и каријерне перспективе наше омладине и њихову срећну будућност", изјавио је Удовичић.

Како је навео, поносно истиче да је број стипендија са прошлогодишњих 23 скоро удвостручен, на 43.

"Стипендије имају практичан значај за сваког појединца који их заслужи, али шаљу и једну ширу, важнију поруку нашем друштву, а то је да се у Србији цене и вреднују знање и марљив рад, као и да ће посвећеност исправним циљевима увек бити адекватно награђена", рекао је Удовичић.

број коментара 0 Пошаљи коментар