Сабо би да плива за Мађарску

Репрезентативац Србије у пливању Себастијан Сабо поднео је захтев Светској пливачкој федерацији (Фина) захтев да се убудуће такмичи под заставом Мађарске, без обзира што је под српском изборио норму за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Председник Пливачког савеза Србије Борис Дробац за Спортски журнал потврдио је да је добио мејл у коме Сабо тражи да промени пливачко држављанство.

"Образложио је да тамо живи и тренира, да је већ ушао у њихов систем рада и да жели да се такмичи под заставом Мађарске. Одлуку су додатно убрзали сјајни резултати које је остварио на њиховом државном шампионату у Дебрецину. У мејлу је истакао да нема никакве замерке на однос Пливачког савеза Србије према њему, као ни на рад Стручног савета. Суштина је да у Мађарској има далеко боље услове, квалитетнију групу пливача, ту се пронашао. Оно што му они нуде, ми то не можемо", изјавио је Дробац за Журнал.

"Још увек ништа није званично, али реално је завршена прича", додао је Дробац.

Сабо је до олимпијске визе стигао на Отвореном првенству Мађарске у Дебрецину резултатом од 51,34 секунде на 100 метара делфин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво