Бициклисти стижу и на Златибор

Једна од етапа на овогодишњој 59. међународној бициклистичкој трци Кроз Србију требало би да се вози и на Златибору.

Општина Чајетина заинтересована је за организацију етапе на најпрестижнијој трци у Југоисточној Европи.

Преговори су у току, а према последњим информацијама остаје питање да ли ће општина Чајетина организовати циљ или старт једне од етапа.

Челници нашег бициклизма предвођени Сашом Гајичићем, генералним секретаром Бициклистичког савеза Србије и директором маркетинга трке Владимиром Куваљом састаће се у наредним данима још једном са челницима општине Чајетина како би постигли коначан договор око организације етапе.

Златибор је спреман за организацију и дочек елитног каравана у којем ће и ове године бити више од 150 бициклиста из 30 светских земаља.

Куваља је већ обавио прелиминарни састанак са првим човеком Чајетине Миланом Стаматовићем који је истакао да је Златибор итекако заинтересован за домаћинство једне од етапа.

Српска планинска лепотица има фантастичне услове за организацију трке Кроз Србију и најбоље смештајне капацитете у земљи, а у организационом смислу ово ће бити једниствена прилика да Златибор промовише своје туристичке потенцијале и природне лепоте од којих застаје дах.

По угледу на највеће светске трке Гајичић и Куваља труде се да Србију у најбољем светлу представе свету, али и да свим земљама учесницима покажу прелепе пределе и богат туристички и природни потенцијал наше земље. Златибор је лидер српског планинског туризма, а слоган те етапе могао би бити ,,најбољи са најбољима".

Подсећања ради, трка Кроз Србију возиће се ове године од 5. до 9. јуна. Старт ће бити у Републици Српској, у Источном Сарајеву, а градови домаћини етапа биће још и Прибој, Мионица, Пожаревац, Београд и Обреновац. Чека се потврда Чајетине, и прелепог Златибора.

број коментара 0 Пошаљи коментар