Историјска насловна Екипа против хомофобије у свету

Француски спортски магазин "Екип" посветио је штампано издање подизању свести против хомофобије у спорту, па је на насловну страну поставио фотографију ватерполиста који се љубе у базену.

Идеја је настала из филма "Сјајне шкампе" (Les Crevettes Pailletée"/Shiny Sćrimps), који прати ватерполо екипу током припрема за геј олимпијске игре. 

Филм прати кампања за борбу против хомофобије у коју се укључио и француски лист.

Према сценарију, геј игре се одржавају у Хрватској, у којој је и снимљен део филма, као и у Паризу, у којој су заиста и одржане 2018. године. 

Заплет настаје када главни лик Матијас ле Гоф, иначе олимпијски победник, даје хомофобну изјаву на крају каријере, а као казну добија посао селектора геј репрезентације коју треба припремити за такмичење.

Из уредништва часописа истичу да нису хтели да шокирају никог, већ да подстакну расправу о табу теми.

У новом броју француског листа налазе се текстови који прате сведочанства особа које из прве руке говоре о хомофобији о спорту и животу једног геј професионалца, а меду њима је и прича Џастина Фашануа, британског фудбалера који је признао да је хомосексуалац, а онда се годинама борио с нападима различите врсте пре него што се убио.

"Пољуби кога год желиш", порука је једног од најпрестижнијих спортских часописа Европе

Мушки пољубац на насловници "Екипа" представљен је као један од најхрабријих потеза великих спортских медија у Европи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво