Кајакаши "упалили весла": Први кораци ка новим медаљама

Најбољи српски кајакаши отворили су нову сезону на Купу Србије на Ади Циганлији и почели мисију освајања нове медаље на Олимпијским играма.

Миленко Зорић, који је с Марком Томићевићем освојио сребро у Рио де Жанеиру, истакао је да је главни циљ за ову сезону норма за Токио.

"Главни циљ је да испунимо олимпијску норму за Игре у Токију, а њу ћемо покушати да изборимо на Светском првенству у Сегедину у августу. Пре тога имамо Европске игре у Минску и два Светска купа. Мој партнер Марко Томићевић и ја смо, до сада у једној трци у којој смо наступали, освојили медаљу. По томе гледано, велике су нам шансе. Морамо да будемо међу првих шест чамаца на СП, што ипак није лако. Имамо велике шансе, али морамо да будемо у доброј форми и да покажемо колико вредимо", рекао је Зорић Танјугу.

Марко Драгосављевић био је задовљан после прве трке на 200 метара.

"Надам се ћу победити на 200 метара и да ћу се изборити за националну селекцију, да идем на Светске купове у Познањ и Дуисбург, где би веслао у једноседу и четвороседу. После тих такмичења, онда могу да причам за Европске игре у Минску. То ће ми бити најјача контрола пре Светског првенства, где ћемо се борити за олимпијску норму", рекао је Драгосављевић.

Марко Новаковић истакао је да је за прву трку све било задовољавајуће.

"За прву трку ове сезоне, ово је супер. Сви момци су сјајни и драго ми је што с њима могу да се борим. После Купа Србије можда да одморим дан-два и онда ћу да наставим даље с тренинзима за период који нас чека до августа и Светског првенства, које је најбитније у сезони да се избори олимпијска норма. Све зависи шта ћу веслати, али и за 200 и 500 метара је прилично густ распоред. Биће потребно да дамо све од себе", рекао је Новаковић.

Селектор Бора Сибинкић задовољан је одзивом такмичара на Купу Србије.

"Ово је прво такмичење у земљи који организује Кајакашки савез Србије, и то је контролно такмичење за кандидате за национални тим. Радује ме што има јако много такмичара. Ту је експанзија јуниора, кадети, сениори, доста девојчица је дошло... Што се почетка тиче, задовољан сам, а о резултатима ћемо после финалних трка. После тога ћемо по правилницима које имамо одредити једноседе који ће ићи кроз даље филтере за национални тим који ће наступити на Светским куповима и на Првенству света у августу", рекао је Сибинкић.

Он је додао је да је то такмичење једина шанса за олимпијску норму за коју ће се језгро тима изабрано на Купу спремати и покушати да је избори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво