Маљковић: Сви капацитети за врхунске резултате у Токију

Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је да је 2018. била изузетно успешна за српски спорт и да су сви планови за текућу да се обезбеде максимални услови за врхунске резултата на Играма у Токију 2020. године.

"Срећан сам што као и прошле године поново могу да кажем да је година за нама била изузетно успешна за спортисте Србије. Освојено је укупно 25 медаља на Светским и европским првенствима. Задовољство је констатовати да су сви спортисти коју су освајали медаље препознати од стране Олимпијског комитета и да су њихови програми финансирани кроз програм "Токио 2020", рекао је Маљковић на седници Скупштине ОКС, која је одржана данас у Виминацијуму.

Он је додао да суштину рада ОКС чине управо спортски програми, а међу њима је свакако најважнији Олимпијски програм "Токио 2020".

"Финансирање наших најбољих спортиста је настављено кроз овај програм, а посебно је важно да у овом тренутку у првој категорији овог програма имамо највише спортиста до сада - укупно 23 у индивидуалним спортовима, као и пет 5 тимова", рекао је Маљковић.

Говорећи о плану за предолимпијску 2019. годину Маљковић је скренуо пажњу да је намера ОКС да Олимпијски програм "Токио 2020" доживи трансформацију средином године како би постао приступачнији спортистима који су близу остваривања норме за наступ на Играма и буде проширен и на финансирање спортиста из друге категорије, што је у овом моменту више од 40 спортиста.

"Сви капацитети са којима ова кућа располаже, и људски и финансијски, биће као и до сада стављени у функцију спортиста и подржавања њихових спортских програма, а са идејом остваривања главних циљева, а то су: подизање спортског резултата са акцентом на постављање врхунских резултата у Токију 2020. године, квалификовање што већег броја спортиста за Игре и стабилно финансирање програма идентификованих олимпијских нада за Париз 2024. године", поручио је Маљковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво