Хокејаши Србије после драме до пласмана у Прву светску дивизију!

Хокејаши Србије освојили су Светско првенство Друге дивизије А Групе које је одржано у Београду, пошто су у последњем колу после пенала савладали Шпанију са 3:2 (2:2 у регуларном делу). Тим тријумфом обезбеђен је пласман у групу Б Прве дивизије, што је изједначавање најбољег резултата у историји српског хокеја.

Велика драма у леденој дворани Пионир последњег дана првенства. Хрвати су успели да надиграју Аустралију са 2:1 и за пласман у виши ранг надали су се киксу Србије.

Он се умало и догодио.

Наиме, тек 28 секунди пре краја меча хокејаши Србије, предвођени најбољим играчем првенства Мирком Ђумићем, успели су да дођу до изједначења од 2:2, а онда су имали више концентрације и среће и бољим извођењем казнених удараца дошли до историјске победе од 3:2 и пласмана у виши ранг такмичења.

То је еквивалент резултату од пре тачно десет година, када је наш државни тим такође играо у Б групи Прве дивизије, али се у њој није дуго задржао. 

На крају, Србија и Хрватска су првенство завршиле са по 11 бодова, али су "орлови" освојили прво, а Хрватска друго место због победе у међусобном дуелу на старту шампионата.

Аустралија је завршила као трећа са 10 бодова, а Шпанија на четвртој позицији са осам.

У мечу за опстанак у овом рангу такмичења Кина је свладала Белгију са 4:0 и тако завршила на петој позицији с три бода, док ће Белгија као последњепласирана са два освојена два бода у Б Групу дивиије 2.

У вишем рангу српске хокејаше очекују дуели са тимовима Украјине, Јапана, Холандије, Румуније, Пољске и Естоније. 

Резултати последњег кола:

 

Хрватска - Аустралија  2:1
Белгија - Кина             0:4
Србија - Шпанија        3:2 (казнени ударци)

 

Табела:

 

1. Србија          5    3    1    0    1    20-14    11  
2. Хрватска      5    3    1    0    1    19-9     11         
3. Аустралија   5    3    0    1    1    14-10    10   
4. Шпанија      5    2    0    2    1    14-16     8    
5. Kина           5    1    0    0    4    14-21     3   
6. Белгија       5    0    1    0    4    11-22     2

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво