Бразилу и Немачкој злато, Србији похвале за организацију

Средњошколци из Бразила и средњошколке из Немачке освојили су шампионске титуле на фудбалском шампионату света за школарце које је одржано у Београду.

Бразил је до трофеја међу 24 селекције стигао победом против Словачке 1:0, док су Немице у конкренцији 16 тимова у финалу савладале Француску, такође 1:0.

Србија је заузела 15. место у мушкој, односно 10. у женској конкуренцији.

"Утисци су импресивни. Од момента слетања гостију на београдски аеродром Никола Тесла, од смештаја, исхране, квалитета терена, осам дана манифестације, сви су препуни позитивних утисака. Играло се на чак 11 великих фудбалских терена, осам у Београду и три у Старој Пазови. Имали смо 876 учесника, спортиста и тренера и чланова експедиција. А посебно ме радује и чињеница да смо Србију представили у јако лепом светлу", изјавио је председника Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

Он се посебно захвалио на помоћи држави, Министарству омладине и спорта, Градском секретаријату за спорт и омладину и Фудбалском савеза Србије.

"Истичем и да су се овде деца и дружила, јер смо уз фудбал имали и сјајне Церемоније отварања и затварања. Такођ, у среду, када је био слободан дан, сви су имали шетњу Калемегданом и центром града. А онда и Вече нација, када су све држве у хали представиле своју културу и националну исхрану. На крају сви одлазе насмејани и Београд ће памтити по лепом и сигуран сам да ће желети поново да дођу", истакао је Танасковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво