Бразилу и Немачкој злато, Србији похвале за организацију

Средњошколци из Бразила и средњошколке из Немачке освојили су шампионске титуле на фудбалском шампионату света за школарце које је одржано у Београду.

Бразил је до трофеја међу 24 селекције стигао победом против Словачке 1:0, док су Немице у конкренцији 16 тимова у финалу савладале Француску, такође 1:0.

Србија је заузела 15. место у мушкој, односно 10. у женској конкуренцији.

"Утисци су импресивни. Од момента слетања гостију на београдски аеродром Никола Тесла, од смештаја, исхране, квалитета терена, осам дана манифестације, сви су препуни позитивних утисака. Играло се на чак 11 великих фудбалских терена, осам у Београду и три у Старој Пазови. Имали смо 876 учесника, спортиста и тренера и чланова експедиција. А посебно ме радује и чињеница да смо Србију представили у јако лепом светлу", изјавио је председника Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић.

Он се посебно захвалио на помоћи држави, Министарству омладине и спорта, Градском секретаријату за спорт и омладину и Фудбалском савеза Србије.

"Истичем и да су се овде деца и дружила, јер смо уз фудбал имали и сјајне Церемоније отварања и затварања. Такођ, у среду, када је био слободан дан, сви су имали шетњу Калемегданом и центром града. А онда и Вече нација, када су све држве у хали представиле своју културу и националну исхрану. На крају сви одлазе насмејани и Београд ће памтити по лепом и сигуран сам да ће желети поново да дођу", истакао је Танасковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар