Из Београда за Бањалуку 13. пут

Следеће среде званично почиње 13. међународна бициклистичка трка Београд – Бањалука.

Свечано отварање трке одржаће се 17. априла од 18 часова на платоу испред храма Светога Саве. Старт прве етапе на програму је у четвртак, 18. априла, када ће караван кренути из Обреновца до Власенице.

"У среду очекујемо долазак екипа и представљање такмичара испред храма Светог Саве. Позвао бих све љубитеље спорта и бициклизма у Београду да дођу и поздраве такмичаре на свечаном отварању. У четвртак у Обреновцу стартује прва етапа која ће се возити до Власенице у дужини од око 200 километара. Другог дана бициклисти ће возити од Власенице до Брчког етапу дугу 185 километара, док ће трећег дана трка стартовати из Бијељине и возиће се до Теслића. Последња, четврта етапа стартоваће из Прњавора и возиће се до Бањалуке, где нас очекује циљ овогодишње трке", истиче Саша Гајичић, генерални секретар Бициклистичког савеза Србије

До ове године, међународна трка Београд - Бањалука трајала је два дана, и возиле су се само две етапе, али је захваљујући одличном раду трка итекако напредовала на међународном нивоу.

"Полако достижемо Светске трендове и трудимо се да сваке године организација буде како треба и да ће међународни комесар из Светске бициклистичке Федерације оценити трку добро као и све претходне, и да ће организација бити најбоља до сада", додаје Гајичић, који ће обављати и улогу спортског директора трке.

Пред бициклистима су сада четири такмичарска дана и исто толико етапа, а интересовање иностраних тимова је огромно.

"На трци учествује 25 екипа из 20 светских земаља. Заинтересованост екипа је огромна, а трка је и квалификациона за наступ на Олимпијским играма у Токију наредне године, што је чини још интересантнијом светској јавности. Нема сумње да нас очекује прави бициклистички спектакл", напомиње Саша Гајичић.

На трци Београд - Бањалука наступиће и наша бициклистичка репрезентација.

"Свих претходних година имали смо добре резултате. Сада наступамо са младом и перспективном екипом, и сви наши возачи жељни су доказивања. Надамо се да ће неко од наших такмичара успети да оствари победу у некој од етапа", додаје генерални секретар нашег Савеза. 

Трка се завршава 21. априла спектакуларним круговима у престоници Републике Српске, Бањалуци. Након трке Београд - Бањалука, наш савез од 5. до 9. јуна очекује и организација јубиларне, 60. међународне трке Кроз Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво