Хокеј на леду: Могу ли "Орлови" угасити "Ватрене"

У Београду се од 9. до 15. априла одржава Светско првенство у хокеју на леду Дивизије II, grupa A. Већ у првом колу хокејаше Србије очекује велики дерби против селекције Хрватске, првог фаворита турнира.

После великих овогодишњих успеха млађих селекција Србије (играчи до 18 и играчи до 20 година) које су освајањем златних медаља у својим катеторијама избориле пласман у виши ранг такмичења, и сениорска репрезентација ће покушати да се освајањем првог места пласира у виши ранг- Дивизију I светског хокеја.

Прва препрека на том путу биће репрезентација Хрватске, која је прошле године испала из Б групе Дивизије I, па ће на шампионату у Београду покушати да поврати изгубљене позиције.

Осим успеха млађих селекција, које су из директих сусрета са вршњацима из Хрватске изашле као победници, оптимизам нашој репрезентацији улива и тријумф хокејаша Црвене звезде који су недавно убедљиво освојили регионалну ИХЛ лигу, у конкуренцији тимова из Словеније, Хрватске и Србије.

Селектор наше репрезентације, Канађанин Александер Дандено, одредио је коначан списак играча који ће бранити боје Србије на овом првенству. У националном тиму су: Арсеније Ранковић, Југ Митић (голмани), Стефан Илић, Павле Подунавац, Андреј Цвик, Марко Сретовић, Алекса Луковић, Марко Бркушанин, Доминик Црногорац, Немања Вучуревић, Павел Поправка, Никола Керезовић, Мићо Драгутиновић, Лазар Лештарић, Виктор Кастел, Марко Драговић, Мирко Ђумић, Никола Барачков, Иван Анић, Стефан Бошковић, Угљеша Новаковић и Роберт Сабадош.

Поред селекција Србије и Хрватске, на шампионату учествују и репрезентације Кине, Аустралије, Белгије и Шпаније. Победник турнира избориће пласман у Дивизију I.

Утакмица између Србије и Хрватске игра се вечерас у Дворани зимских спортова СРЦ "Ташмајдан", са почетком у 20.30 часова, улаз је слободан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво