Боксери из 19 земаља на "Београдском победнику"

Боксери из 19 земаља, укупно 163 у мушкој и женској конкуренцији, наступиће на овогодишњем "Београдском победнику - Меморијал Бранко Пешић", који ће се од 16. до 20. априла одржати у дворани "Шумице".

Турнир од прошле године носи назив "Меморијал Бранко Пешић" по свом првом покровитељу, пасионираном обожаваоцу бокса и најпознатијем градоначелнику Београда у историји.

Сврстан је у А категорију турнира према Светској боксерској федерацији и у последњих 10 година Светска (АИБА) и Европска (ЕУБЦ) боксерска федерација проглашавала га је за најбоље организован турнир.

Репрезентативци Србије за "Београдски победник - Меморијал Бранко Пешић" припремају се на Авали, а на списку селектора Миодрага Перуновића налазе се: Душан Јањић (до 52 кг), Кристијан Јовановић (56кг), Александар Коновалов (64 кг), Дејан Дашић и Милан Вранковић (69 кг), Сандро Полетан и Алекса Марковић (75 кг), Милосав Савић, Слободан Јовановић и Никола Стевановић (81 кг), Марко Доцић и Дарко Станковић (91 кг), Владан Бабић (+91 кг).

Један од главних адута биће Бабић, члан Лознице и актуелни освајач "Златне рукавице".

"Биће изузетно јак турнир, нико неће имати лак посао, ко год буде хтео нешто добро да направи, неки добар резултат. Турнир је у таквом периоду сезоне, конкретно ове године два месеца пред Европско првенство, зато и мислим да ће доћи цела Европа на једну од провера и да ће бити изузетно јак турнир, можда и најјачи ове године на Старом континенту. Верујем да ће Београдски победник као и увек до сада сијати пуним сјајем и ја ћу се потрудити да оставим што бољи могући утисак", истакао је Бабић.

Примарни циљ српских бокс репрезентативаца у 2019. је Европско првенство у јуну у Минску.

"Сви смо подредили наше форме Европском првенству у Белорусији. Први на листи такмичења где ћемо проверити у којој смо фази спремности нам је Београдски победник. Такође и Боксерка лига Србије се наставља, остала су још три кола и да се одлучи победник, неизвесно је и видећемо ко ће понети епитет шампиона. Циљ и највећи сан свих нас је да освојимо визу за Олимпијске игре у Токију, то би значило више него било шта. Моје мисли и све што радим усмерено је управо на Минск и Токио", закључио је Бабић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво