Николићева бронзана на ГП у Анталији

Српска џудисткиња Милица Николић освојила је бронзану медаљу на Гран прију у Анталији у дисциплини до 48 килограма.

Још једном такмичење у оквиру ИЈФ тура, Гран при у Анталији у џудоу могао је већ првог дана да донесе такмичаркама Џудо савеза Србије три медаље.

Ипак Милица Николић ( до 48 кг) успела је и освојила бронзу и важне бодове за ОИ , док су на корак до медаље биле Јована Рогић и Марица Перишић. Оне су у категорији до 57 кг оствариле пласман на пето место.

У одлучујућој бори за медаљу Николићева је како и доликује врхунски решила одличну џудисткињу, Словенку Марушу Штангар. Мудром тактиком још једном је успела да забележи победу у дуелу са Словенком. Непун минут пре истицања регуларна четири минута борбе Николићева је направила захват за вазари (1:0) и потом предност сачувала пред налетима ривалке и заслужено се нашла на победничком подијуму.

"Све долази на своје, задовољна сам у сваком случају. Радила сам стандардно, коректно, али још увек то није било на највишем нивоу, како сам навикла да радим. Све у свему, значили су ми неки утисци из полуфиналне борбе против Монголке Галбадрах. Сигурна сам да ће се све то наплатити тамо где буде требало" рекла је Милица Николић по освајању бронзане медаље.

У мечевима за бронзу Јована Рогић је поражена од Кинескиње Вен Жанг захватом за ипон, изведен 16 секунди пре краха регуларног тока меча. Марица Перишић је изгубила у мечу за треће место од Украјинке Марије Скоре, 1:38 секунди пре истека четвртог минута борбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво