Веслам за своју школу

"Београдска хроника" седму годину заредом организује ревијалну манифестацију "Веслам за своју школу". У њој учествују матуранти свих београдских гимназија, али и по једне средње стручне школе.

Манифестација има за циљ афирмацију спорта, дружења, али и београдских река и традиције веслања у нашем граду.

Ова трка окупља сваке године више стотина матураната. У сваком тиму је и по један професор, а тимови су мешовити - чине их и момци и девојке. У тимовима су и ђаци који по први пут веслају.

Тренери Веслачког клуба "Црвена звезда", као један од организатора, и овога пута ће бринути да се такмичење реализује на професионалан начин и да сви учесници буду безбедни.

Новина седмог издања веслачког такмичења биће још једно, ревијално финале - трка три чамца у којима је највећи број девојака. Отуда и ново правило је да у тиму морају бити најмање четири девојке.

У Гимназији "Патријарх Павле" донели су храбру одлуку, да екипа буде у комплетном женском саставу.

"Ми смо женска екипа, бројимо 12 чланова са мном на челу, као професором физичког васпитања. Нама је било интересантно да се ове године појави екипа женског састава како би и девојке имале шансу да се опробају у том спорту", изјавила је Биљана Ђумић, професорка физичког Гимназије "Патријарх Павле".

Ученици школе која није учествовала прошле године, сами су се пријавили.

"Ђаци су изразили велику жељу да се ове године такмиче, јер прошле нисмо учествовали. Питала сам наше матуранте ко би желео да учествује, пријавио се одређен број и тако смо направили екипу", изјавила је Јелена Станисављевић, члан Ђачког парламента Седме гимназије.

Не треба заборавити навијаче који верно бодре своје тимове до победе.

"Прошлогодишње финале између Тринаесте и Математичке гимназије било је веома интензивно. Тринаеста је победила за једну секунду предности, тако да је навијање кључни фактор у целој трци", изјавио је Никола Уверић, Матурант Тринаесте гимназије.

Међу ученицима су и они који се већ баве спортом, па су помагали другарима и у припреми.

"Оне се иначе баве спортом. То су одбојкашице, кошаркашице, а имамо и једну која се бави веслањем. Она нам је много помогла", додала је Биљана Ђумић.

Као и сваке године, међу гимназијама је и по једна средња стручна школа. Ове године такмичи се Графичка.

"За нас је то част и признање. Очекујемо дружење, фер борбу и, морам признати, успех", изјавио је Божидар Пајић, професор Графичке школе.

Иако су из разичитих школа и тимова, суштина трке је за све иста – дружење је најбитније.

"Важно је да се дружимо и да упознамо ђаке других школа", рекла је Јелена Станисављевић.

Никола Уверић: "Мислим да је најважније да оформимо добар тим који се слаже. Није поента само у победи, већ и у забави и добром проводу."

Божидар Пајић: "Њима је најважније дружење. Када су заједно онда им је све лепо."

Биљана Ђумић: "Најважније је учествовати, дружити се, пробати. Можда ће неко пожелети да се бави тим спортом."

"Веслам за своју школу" није само спортско такмичење, већ више од тога – и за ђаке и за професоре. Сами матуранти представљају своје тимове спотовима који се емитују у "Београдској хроници".

Осим што "Београдска хроника" кроз ТВ репортаже представља школе, такмичаре, навијаче, комуналце (који нам сваке године помажу у организацији), снима и емитује извештаје са тренинга и припрема – и ученици сами и тако представљају своје тимове, на начин који они изаберу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво