Црвенa звезда шампион Интернационалне хокеј лиге

Хокејаши Црвене звезде тријумфовали су у другом сусрету финалне серије регионалне ИХЛ лиге, савладавши у Крању домаћи Триглав резултатом 4:0.

Стрелци за београдски тим били су Михал Даниел (2. мин), Вјечеслав Ченгритсев (21. мин), Лука Вукичевић (22. мин) и Марко Драговић (50. мин)

Претходно су "црвено-бели" тријумфовали са 3:1 и тако укупним резултатом 2:0 у победама понели титулу шампиона регионалне ИХЛ лиге, која окупља тимове из Словеније, Хрватске и Србије.

Црвена звезда је лигашки део шампионата завршила убедљиво на првом месту са 23 бода предности испред другопласираног Триглава.

Табела лигашког дела шампионата:

1. Црвена звезда 74
2. Триглав 51
3. КХЛ Загреб 46
4. ХК Славија Јуниор 46
5. ХК ЕЦЕ Цеље 43
6. КХЛ Медвешчак 34
7. КХЛ Младост 30
8. ХК Војводина 12

У четвртфиналу Београђани су били бољи од Војводине савладавши је са 7:1 и 8:2, док је у полуфиналу пала екипа Славије (8:1 и 4:2).

"Црвено-бели" су тако тријумфално завршили овогодишњу клупску сезону освојивши друплу круну - титулу шампиона Србије и титулу шапиона регионале ИХЛ лиге.

Домаће љубитеље хокеја тек очекује спектакуларна завршница сезоне, јер је наш главни град, од 9. до 15. априла, домаћин Светског сениорског првенства Дивизије II, Група А, на којем ће поред репрезентације Србије учествовати и селекције Хрватске, Аустралије, Кине, Белгије и Шпаније.

Победник овог шампионата избориће пласман у виши ранг светског хокеја - Дивизију I.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво