"Ракети" О'Саливену отворен пут до првог места

Рони О'Саливен, један од најбољих снукераша свих времена, могао би ускоро да се врати на прву позицију на светској ранг листи.

О'Саливен има прилику да први пут од 2010. године буде и званично "број 1" захваљујући поразу актуелног лидера Марка Селбија на турниру "Coral Tour Championship 2019" у Велсу.

Селби је поражен од Аустралијанца Нила Робертсона са 9:8 у фрејмовима, иако је имао сигурно вођство од 6:2.

То је отворило могућност 43-годишњем Енглезу да, у случају освајања титуле, дође до првог места на којем није био више од осам година. Подухват би био изузетан када се узме у обзир чињеница да "Ракета" наступа на мање од половине рангирних турнира у сезони.

Такође, пре неколико дана је остварио невероватан рекорд забележивши хиљадити троцифрени брејк у каријери.

О'Саливен је од октобра 2017. освојио седам рангирних турнира, укључујући и два Отворена првенства Велике Британије и само је питање када ће се вратити на врх. На турниру у Престону тренутно у четвртфиналу води 6:2 против Стјуарта Бингама и друга сесија тог сусрета почеће од 20 часова по нашем времену.

И у случају да успе да дође до титуле и освоји 150.000 фунти, неће постати најстарији "број 1" у снукеру јер је то учинио Реј Риердон 1983. када је имао чак 51 годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво