Боровчанин: Србија ће дати допринос европском боксу

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин изабран је за члана Извршног одбора Европске боксерске конфедерације (ЕУБЦ) на генералној Скупштини те организације у Москви.

Боровчанин је добио поверење водећих људи европског бокса за мандат у наредне четири године, што је без дилеме велико признање за српски бокс, али и регион у целини. Он је на гласању добио 18 гласова и изабран међу пет нових чланова Извршног комитета.

"На овај начин Србија ће дати свој допринос развоју бокса у Европи, модернизацији, већој заштити боксера и боксерки, васпитној улози бокса, регионалној сарадњи и свему ономе што спорт носи кроз олимпијске вредности", рекао је Боровчанин Танјугу у Москви.

Он је захвалио свима који су га подржали, пре свега Руској боксерској федерацији на предлогу и подршци, као и земљама бивше Југославије.

"Показали смо јединство и доказали да кроз спорт заједно на међународној сцени можемо бити само јачи, а тако верујем и у другим друштвеним областима", рекао је Боровчанин.

Додао је да је боравак у Москви био прилика и да се финализује договор с Руским савезом око изградње Боксерског центра у Србији.

"Видео сам већ идејно решење, очекујем да у другој половини марта буде готов у потпуности пројекат. Потом прелазимо на бирање локације, верујем да ћемо то лако урадити у сарадњи с државом, а нашој братској федерацији смо изузетно захвални на једној таквој донацији која ће итекако имати значај за развој српског бокса у будућности", поручио је Боровчанин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво