ОКС прославио 109 година постојања

Олимпијски комитет Србије обележио је у београдском хотелу Москва 109 година од оснивања олимпијског покрета у земљи.

Том приликом председник ОКС-а Божидар Маљковић је на спомен плочу испред хотела, у коме је основан Српски олимпијски клуб, положио ловоров венац после интонирања химне "Боже правде".

"Мало земаља у свету могу да се подиче овако дугом традицијом. Генерације пре нас су иградиле углед у међународној олимпиујској породици, а наши олимпици су врхунским остварењима оставили дубок траг и допринели популаразицији Олимпијских игара. Богато наслеђе и више од века традиција су додатни мотив при сваком новом изазову", рекао је Маљковић.

Он је додао да ће 2019, година пре олимпијске, бити пуна изазова, али да верује да ће се српски спортисти бити успешни.

"Желим им пуно медаља, трофеја и оверених виза за Игре у Токију", поручио је некада трофејни кошаркашки тренер.

Маљковић је, заједно са репрезентативком Србије у стрељаштву и првој из Тима Србије за Токио - Зораном Аруновић, исекао "олимпијску" торту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво