Удовичић: Школски спорт ће бити база за професионални

За школски спорт ове године у буџету је иницијално опредељено 50 милиона динараџета, али ће до краја године достићи 70 милиона динара, изјавио је данас министар омладине и спорта Вања Удовичић, истакавши да је циљ да школски спорт постане база спортиста за професионални спорт.

"Успели смо да за претходних пет година повећамо број деце у систему школског спорта са 80 на 170 хиљада.То смо успели захваљујући улагањима", рекао је Удовичић, који је данас уручио донацију од два гола, две кошаркашке табле са обручима, 40 лопти и одбојкашке мреже Основној школи "Рајко Павићевић" и Женском одбојкашком клубу у Бајиној Башти.

"Сваке године министарство определи 40 милиона динара за акцију куповине спортске опреме за 100 школа широм Србије. Равноправно свима донирамо како би равномерно утицали на развој школског спорта. Циљ нам је да у наредној години имамо 200 хиљада деце у систему школског спорта",истакао је Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво