Шпановићева за РТС: Да објединим титуле и онда смо "прешли игрицу"

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Ивана Шпановић и Горан Обрадовић говорили о циљевима, мотивацији, моментима у каријери који су је дефинисали.

У последњој провери пред Европско првенство у Глазгову, српска рекордерка је победила одличним скоком у трећој серији – 6,92 метра.

"Нема треме пред домаћом публиком. Радујем се сваком наступу у Србији. Скакала сам шест месеци после озбиљне повреде, али психички сам била спремна да ме то не спута", рекла је Шпановићева у Јутарњем програму.

Тешка повреда ју је мало успорила, али не и зауставила.

"Највећу улогу су одиграли чланови нашег тима који су рехабилитациони процес обавили одлично", рекао је тренер Горан Обрадовић. 

За неколико дана Ивана ће скакати у Глазгову, на Европском првенству.

"Глазгов је циљ за зимски део сезоне, желим трећу узастопну победу. Знам шта треба да урадим да бих победила, од притиска не бежим, очигледно је да сам спремна, па је све то нормално", рекла је српска рекордерка.

Као прекретницу у каријери Ивана и Горан виде освајање бронзане медаље 2013. године.

"То је био кључни моменат, када сам видела да сазревам и психички и емотивно, када сам се суочила са највећим изазовом и рекла то је то. Да нисам освојила тада медаљу, вероватно бисмо другачије причали", рекла је Шпановићева.

А где врхунски спортиста, поготово у индивидуалном спорту, проналази мотивацију у тренуцима када све делује као да је готово и завршено.

"Не можемо да нађемо решење уколико се не суочимо са проблемом. Без напорног рада, шта год радили, нема сврхе. Да немам овакве људе око себе, сигурно не бих била особа и спортиста какав сада јесам", признаје Шпановићева.

Оно што њу издваја од других јесте – упорност, тврди Обрадовић.

"Изузетан таленат и физичке предиспозиције мора сваки врхунски спортиста да има. А оно што њу дефинише је невиђена упорност и жеља за победом која је на сваком такмичењу све већа и већа. И та енергија између нас – желим да направим бољу атлетичарку од ње, а она бољег тренера од мене", открива Обрадовић.

А циљеви за будућност су јасни.

"Желела бих да објединим све титуле. Светско злато и олимпијска медаља и онда смо прешли игрицу", каже Шпановићева уз осмех.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. феб 2019, 17:07) - anonymous [нерегистровани]

Najbolja

I najlepsa.

(четвртак, 21. феб 2019, 12:33) - anonymous [нерегистровани]

Samo naprijed

Bravo, ljepotice

(четвртак, 21. феб 2019, 12:19) - anonymous [нерегистровани]

Pohvale

Imao sam priliku da sa njom popricam. Veoma fina, vaspitana i ljubazna devojka. A koliko je lepa, e to je tek prica za sebe. :)