Два злата и бронза на Президент купу, девојке друге у укупном пласману

Представнице Србије и таеквондо клуба Галеб, Милица Мандић (до 73кг) и Тијана Богдановић (до 53кг) освојиле су златне медаље, док је Вања Станковић (до 49кг) заузела треће место на Г2 турниру, Президент купу који се одржава у турској Анталији. Девојке су заблистале на једном од најјачих турнира пред одлазак на Светско првенство у Манчестер, заузевши друго место у укупном пласману.

Изузетан резултат за девојке претпоследњег дана турнира донео је победницама по 20 поена за олимпијску и светску листу, док је Станковићева однела 7,2 поена. Нађа Савковић (до 63кг) и Надица Божанић (до 63кг) поражене су у четвртфиналним мечевима, као и Ана Тепавац (више од 73). Александра Радмиловић (до 57кг) је изгубила у другом колу, као и Ирис Јовић Вујковић (до 67кг).

"Девојке су биле сјајне, једноставно сјајне! На овако јаком првенству су показале где им је место и зашто су ту где су. Србија је заузела екипно у женама другу позицију по резултатима одмах иза домаћина Турске која је имала огроман тим, а испред Велике Британије које су увек тешки противници. Ово је степеница више ка Светском првенству у Манчестеру али и Олимпијским играма у Токију, имамо много посла до тада. Ово је леп резултат али нема места опуштању", рекао је Драган Јовић.

Мандићева, која се тренутно налази на четвртом месту олимпијске листе, забележила је пет победа.

"Срећна сам због данашњег резултата, радила сам пет тешких мечева. Свака противница је била квалитетна, али смо уз феноменалну тактику и рад превазишли сваку препреку. Нарочито ми је драго због финала где сам се борила са противницом из Турске од које сам губила више пута и која је испред мене на ранг листи. И даље имам грешака на којим морам да радим, али има времена до Светског првенства да све исправимо", истиче актуелна светска првакиња.

Сребрна са ОИ у Рију је такође у Турској забележила пет победа. Прошле недеље је Тијана већ освојила прво злато у овој сезони, на турниру Г1 категорије на Кипру.

"Ово је одличан почетак сезоне, друго злато од почетка, јако добро смо се спремали у припремном периоду и драго ми је да се виде и резултати. Ово је предолимпијска година и важан нам је сваки турнир и сваки бод, имамо још доста турнира до Светског првенства у Манчестеру и надам се да ћемо наставити у овом ритму. Такође, драго ми је било да сам победила Рускињу Татјану Кудашову која је била први носилац и од које сам често губила, исправили смо доста грешака и за сад нам добро иде. Гале нас је одлично водио кроз борбе и ово је био тежак и дугачак дан и за њега и за цео тим. Али заједнички труд се увек исплати", рекла је Богдановићева.

Светска првакиња из 2017. године, Вања Станковић, на Президент купу освојила је бронзану медаљу.

"Задовољна сам због медаље, ово је веома јак турнир и први пут сам на њему успела да стигнем до одличја. Било је добрих мечева, али ипак мислим да нисам била на висини задатка у полуфиналној борби. Ово је други тест турнир ове године, биће их још неколико до светског првенства и надам се да ће сваки бити све бољи и да ћу исправити греске са овог такмичења", рекла је Станковићева.

Последњег такмичарског дана на татами излазе сениори: Дмитриј Нагаев (до 58кг), Матеја Кубуровић (до 54кг), Богдан Булат (до 63кг), Будимир Кривокапић (до 80кг) из ТК Галеб, као и Душан Божанић из ТК Империјум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво