Џо Бергерон ново појачање у нападу СББ Вукова

Џо Бергерон други је страни играч који ће бити у саставу СББ Вукова београдског клуба америчког фудбала у предстојећој сезони. Београдска екипа добила је ново појачање у нападу, и то на позицији ранинг-бека и вајд-рисивера.

Џозеф Џо Бергерон долази из Мескита, града у америчкој савезној држави Тексас, где је и завршио средњу школу.

Управо се у то време, играјући за клуб „Северни Мескит", афирмисао и профилисао на позицији тркача, постигавши импресивне резултате, а више пута је проглашаван најкориснијим играчем екипе.

Три године је био стартер, истрчао је 2724 јарди и постигао 30 тачдауна. Играо је добро и на позицији хватача, на којој је забележио 405 истрчаних јарди и 28 ухваћених пасова. Добре партије и одлични резултати квалификовали су га да се 2011. године нађе у репрезентацији САД до 19 година, која је играла против тима света. У том дуелу је проглашен за МВП, истрчавши 118 јарди и постигавши један русхинг и један пашинг тачдаун.

По завршетку средње школе, уписао је Универзитет Тексас у Остину, где је постао члан екипе „Теxас Лонгхорнс" за коју је играо три године, а потом и Универзитет „Теxас А&М" у Комерсу, чији је члан био једну сезону. У том периоду, од 2011. до 2014. године, Бергерон је наставио да ређа успехе, постигавши неколико рекорда у својој каријери.

На 37 одиграних мечева претрчао је 1392 јарде из којих је постигао 25 тачдауна; на пет утакмица „у ногама" је имао више од 100 јарди.

Нови тркач Вукова се затим преселио у Европу. Две сезоне је провео у екипи „Монарћс" из Дрездена, а претходну сезону одиграо је у франкфуртском тиму „Универсе", с којима је дошао до вицешампионског наслова.

Сада је пред њим нови изазов у трофејној београдској екипи, о којој је чуо само добре ствари.

"Мој бивши саиграч је раније играо за Вукове, о којима је говорио само добро. Биће занимљиво играти у новој земљи, али се и радујем новим контактима и доминацији тима у лиги", изјавио је нови ранинг-бек СББ Вукова.

Подсетимо, Београђани су у своју екипу већ довели два Американца: новог главног тренера Роберта Черчмана и квотербека Ливија Планта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара