Хокејаши Србије "испразнили златару" у Загребу

Млада репрезентација Србије у хокеју на леду (играчи до 20 година) освојила је златну медаљу на Светском првенству Дивизије II -  група Б, одржаном у Загребу од 15 - 21. јануара.

Хокејаши Србије су убедљиво савладали све ривале на шампионату и надмоћно освојили турнир, чиме су изборили право да следеће године наступе у вишем рангу такмичења - А групи Дивизије II.

У првом колу побеђен  је Мексико са 6:1, да би дан касније у дербију шампионата пред више од 2000 гледалаца био савладан домаћин - селекција Хрватске резултатом 4:1.  Тријумфални поход настављен је победама над Израелом (5:0) и Белгијом (5:1).

Последња препрека на путу до златне медаље била је селекција Холандије, екипа која је прошле године испала из вишег ранга такмичења и која је, уз домаћина Хрватску, важила за фаворита шампионата.

Наши хокејаши завршили су турнир на најбољи могући начин, убедљивим тријумфом над "лалама" од 6:2 и потврдили да "злато" иде у праве руке. Друго место заузела је репрезенација Хрватске док је бронза припала Холанђанима.

Репрезентација Србије је на овом шампионату наступила у следећем саставу:

Голмани: Југ Митић (Црвена звезда), Васић Бојан (Црвена звезда),

Бекови:  Младеновић Марко (Црвена звезда), Пејчић Лазар (Црвена звезда), Марковић Срђан (ХК Марибор), Пејовић Немања (МАЦ Будапест),  Шпањевић Андрија (Црвена звезда), Јововић Андреја (Црвена звезда), Стојсављевић  Ђорђе (ЕА Стеинмарк),

Нападачи: Поповић Матеја (Црвена звезда), Рачић Андрија (ХК Марибор), Ћурчић Сергеј (Медвешчак), Драговић Марко (Црвена звезда), Кастел Виктор (Оденсе ИК), Ђумић Мирко (МАЦ Будапест), Маринковић Василије (Црвена звезда), Суботић Срђан (МАЦ Будапест),  Машић Антоније (Црвена звезда), Анђелковић Василије (Црвена звезда), Грковић Душан (МАЦ Будапест), Мирков Петар (ХК Марибор), Томашевић Давид (ХК Војводина)

Стручни штаб: Пероун  Фред (селектор), Главоњић  Никола (помоћни тренер),  Јанковић Немања (помоћни тренер)

Наша репрезентација ће се следеће године такмичити у А групи Дивизије II са селекцијама Јапана, Литваније, Велике Британије, Румуније и Шпаније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво