Аруновићевој два злата, Вукашиновићевој сребро и бронза у Сексарду

Српске репрезентативке Зорана Аруновић и Сања Вукашиновић блистале су на престижном дводневном "Отвореном првенству Мађарске", које је вечерас завршено у Сексарду. Аруновићева је, гађајући ваздушним пиштољем, освојила два злата, а Сања Вукашиновић, стрелац ваздушном пушком, је првог дана стигла до бронзе, а данас до сребра.

Првог дана Зорана Аруновић је у квалификацијама пиштољем, у конкуренцији 27 такмичарки, "убила" сјајних 587 кругова и за четири круга поправила властити државни рекорд са Светског првенства у Чангвону.

Аруновићева је остварила резултат раван светском рекорду Ане Коракаки (Грчка), али континентални и планетарни рекорди се не признају на турнирима. У финалу је "уписала" 240,6 кругова.

Мађарица Рената Шике је на другом месту за Зораном заостала 3,4 круга. Трећепласирана Кирсти Каро (Финска) је "убила" 237,2.

У данашњим квалификацијама пиштољем на ватрену линију је изашло 48 девојака, а најпрецизнија је поново била Аруновићева (576).

Друго злато донео јој је финални резултат од 240,4 круга. Уз нашу олимпијку на победничком подијуму нашле су се две Мађарице.

Сребро је освојила Кристина Давид (239,5), а бронзу Викторија Егри (218,8).

У првом такмичењу пушком је учествовало 20 девојака. Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790) је освојила бронзу, а претходно остварила најбољи резултат квалификација - 625,6 кругова.

Јапанка Сакура Ичиноватари је била најбоља у финалу (250,5 кругова), испред Мађарице Кате Вереш Цвикл (248,5) и Вукашиновићеве (227,1).

Вукашиновићева је другог дана у финале ушла са седмог места у квалификацијама (622,3), у конкуренцији 43 такмичарке.

У финалу је водила велику борбу за злато са ривалкама из Мађарске, Јапана, Јужне Кореје и Финске. Наша репрезентативка је финале завршила на другом месту са 248,6 кругова.

Поново је победила Цвиклова, која је Српкињу надмашила за 0,8 кругова, а бронза је припала Леи Хорват (Мађарска) - 227,9.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи