Удовичић за РТС: Састанак са колегама са Балкана, циљ организација СП 2030. године

Министар омладине и спорта Вања Удовичић говорио је за Други дневник РТС-а о могућностима да Србија организује светско фудбалско првенство 2030. године, али и о Сајму спорта који се у недељу завршава у Београду.

Вања Удовичић имао је у петак састанак са министрима из Бугарске, Румуније и Грчке, око организације светског фудбалског шампионата 2030. године.

"Сели смо, разговарали и у начелу се договорили да желимо да испитамо све могућности око кандидатуре и да постоји заинтересованост да уђемо у трку са свим светски силама. Змано да је то један комплексан задатак, треба да се испуни много тога. Али, показана је огромна жеља, консензус, да желимо да уђемо у ту трку. То захтева одређене промене када је реч о инфраструктури. Неопходно је да испуните стандарде које вам прописује Фифа за Светско првенство, али и Уефа, јер нам је жеља да видимо да ли можемо да се кандидујемо за ЕП 2028. године, или да кроз кандидатуру за СП 2030. године, можемо да добијемо организацију Еп 2032. године", рекао је министар спорта.

Србија је у последњој деценији сјајан организатор међународних спортских догађаја. Потврда тога је и добијање организације женског одбојкашког првенства 2021. године.

"Три земље са јучерашњег састанка већ су у организацији одбојкашког шампионата - Бугарска, Румунија и Србија. Пре три дана смо потписали уговор да ће Србија бити домаћин завршне фазе тог такмичења. Причали смо и са грчким колегом и велика је извесност да ће Грчка такође бизти домаћин ЕП за жене, што је нама и припрема за улазак у борбу за добијање СП у фудбалу", каже Удовичић.

У Београду је у току Сајам спорта, који траје до недеље. То је једна масовна манифестација која добија на значају, а посебно су одушевљени они најмлађи.

"'Пут успеха' је слоган Сајма. Сајам је бесплатан и позивам све грађане да сутра дођу на Сајам и друже се са нашим шампионима, али и да се друже са целокупним системом спорта. Ова година је година рекорда по броју освојених медаља, организовању међународних такмичења, стипендија, кампова, спортске инфраструктуре... Желим да тако наставимо, али у ова три дана већ смо оборили рекорде по посећености. Жеља нам је да приближимо спорт деци, да превентивно утичемо на децу да уђу у систем спорта да бисмо размишљали о будућности и здравственом стању наше нације", завршио је министар Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво