Милица Мандић четврта на финалном Гран-при турниру

На финалном Гран-при турниру категорије Г8 који се одржао у Фуџаири, Милица Мандић поражена је у борби за бронзану медаљу од Туркиње Нафие Кус 10:6, заузевши четврто место у категорији преко 67 килограма.

На финални Гран-при отпутовале су и Ана Тепавац (преко 67кг) и Вања Станковић (до 49кг). Тепавац је поражена у првом колу баш од Милице (пласман на олимпијској листи је утицао да се представнице Србије сретну на старту), док је Вања изгубила од Украјинке Ромолданове.

"И ове године као и прошле, Милица Мандић је дошла до полуфинала. Нажалост, остала је на четвртој позицији. Имала је одлично издање првог дана, два одлична меча али и повреду шаке. Следећи дан, када су финала и борбе за бронзану медаљу, повреда је већ почела да смета али није била једини разлог за пораз у полуфиналу. Иако је остао жал за медаљом треба бити реалан и видети једну константност ове године и сјајне резултате током целе сезоне. Две медаље са Гран прија, полуфинале на финалном ГП као и много медаља на Г1 и Г2 турнирима."

"Што се Вање тиче сигурно да је могла боље, још увек се бори сама са собом и сигуран сам да ћи изаћи из ове кризе. То није ретка појава када млада такмичарка освоји злато на светском првенству. Једноставно, не снађе се свако у тој причи као главни фаворит на сваком такмичењу. Победиће она и ово и биће опет све како треба. Ана је имала за противницу Милицу у првом колу и ко год да је победио био би пролаз за Србију. Сада је на реду пауза и сумирање свега учињеног од Рија до сада", истакао је Драган Јовић.

Следећа година биће пресудна за српске репрезентативце, је ће се одлучити ко иде на Олимпијске игре у Токијо 2020. године, а ко ће чекати 2024. и нову прилику. Пре свега, требало би решити круцијални проблем, као што је сала у којој тренирају српске олимпијке.

"Такође, треба озбиљно почети са радом са млађим селекцијама. После Токија долази до једне велике смене генерација, морамо да будемо спремни за то и наставимо са континуитетом освајања медаља са свих великих такмичења. Од када је земља Србија постала самостална држава, теквондо је сигурно један од најуспешнијих наших спотова. Много тога морамо да урадимо до јануара, а пре свега да нађемо место за тренинг", напомиње Јовић, оснивач ТК Галеб, матичног клуба Милице Мандић и Тијане Богдановић, затне и сребрне са ОИ.

"Ово причам о теквондо клубу Галеб и свим нашим репрезентативцима. Сви су постали глуви на наш проблем иако сам много пута рекао да је ургентно. Буквално се свакодневно боримо са станарима зграде где вежбамо за њихово разумевање које непостоји. Свакодневно нас пријављују, инспекције долазе на недељном нивоу и то више не може да се поднесе. Трпе резултати, а ми немамо много времена", додао је Јовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво