Мионица поново домаћин етапе на трци Кроз Србију

Мионица ће наредне 2019. године, други пут за редом, бити домаћин етапе током 59. међународне бициклистичке трке Кроз Србију.

Челни људи бициклистичког савеза Србије уручили су председнику општине Мионица Бобану Јанковићу захвалницу, јер од данас, Мионица је и званично проглашена за најбоље стартно место етапе на овогодишњој, 58. трци Кроз Србију која је вожена у јуну.

Бобан Јанковић, председник Општине Мионица истакао је задовољство што је Мионица дочекала више од 300 бициклиста из читавог 30 светских земаља, и што је лепа слика из наше земље послата у свет. Мионица је први пут била домаћин једног таквог, важног светског такмичења, и стога је свим људима у овој општинии драго што ће и наредне, 2019. Мионица поново дочекати бициклистички караван који ће проћи кроз нашу земљу.

На обострано задовољство, постигнут је договор да и наредне године Мионица поново буде домаћин етапе на најпрестижнијој трци Југоисточне Европе. 59. трку кроз нашу земљу возиће се од 5. до 9. јуна 2019. године.

Господин Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије напомиње да су сви такмичари са 58. међународне бициклистичке трке Кроз Србију понели прелепе успомене из наше земље, поготово из Минице, где је одржан најбољи старт етапе током овогодишњег надметања.

Одличном сарадањом Бициклистичког савеза Србије и Општине Мионица организована је прелепа етапа, уочи које су одржане веома успешне трке предшколаца и основаца. Та сарадња наставља се и током 2019. када ће се поново спровести овакве акције. 

Пре непуне две седмице, челници нашег бициклистичјког савеза посетили су и Прибој, Општину у којој је постигнут договор да се управо у граду на Лиму одржи и старт наредне трке Кроз Србију. Прибој је такође други пут домаћин етапе, баш као и Миница, у којој је прошле године виђен прави бициклистички спектакл.

Челни људи нашег Савеза у току недеље посетиће и Пожаревац, како би градоначелнику тог града Банету Спасовићу уручили плакету за најбоље организован циљ етапе на овогодишњој трци Кроз Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво