Кукољу злато на Гран прију у Хагу

Александар Кукољ освојио златну медаљу на Гран прију у Хагу, пошто је у финалу савладао џудисту из Шпаније Николоза Шеразадишвилија.

Српски џудиста Александар Кукољ одбранио је титулу шампиона престижног Гран прија у Холандији.

Прошлогодишњи првак Европе је у финалу категорије до 90 килограма савладао актуелног светског шампиона из Шпаније Николоза Шеразадишвилија, иначе џудисту грузијског порекла.

Кукољ се у Хагу борио савршено. Сваку указану прилику преиначио је у своју корист и свих пет противника савладао је на ипон пре истека борби.

Члан клуба "Раковица" је у првој рунди елиминисао Руса Александра Рослијакова, па је у наредној борби надјачао Бритнаца Фрејзера Чембрлејна.

У дуелу за полуфинале, пошто је Кукољ лако савладао Украјинца Нхбалија, а велики окршај за гард виђен је у полуфиналу.

Минут и по пре истека борбе Белгијанац Жоаким Ботио је посустао пред жестоким Кукољевим нападима.

Занимљиво, да је Александар провео најмање времена на татамију баш у финалу, иако је за противника имао Николоза Шеразадишвилија који недавно на Светском првенству у Бакуу освојио златну медаљу.

Врхунском ручном техником, Кукољ је пронашао начин да обори на леђа борца грузијског порекла после само 39 секунди.

"То је то. Када нема никаквих кочница и када ми се коцкице поклопе, онда је то мој дан, какав је био данас у Хагу", изјавио је Кукољ после борби.

Српски борац је овим успехом, сакупио 14. медаља са великих такмичења, од тога има шест златних одличија. Кукољ је недавно освојио две бронзе на Гренд слему у Абу Дабију и Светском војном првенству у Рио де Жанеиру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара