Јована Прековић светска шампионка у каратеу

Репрезентативка Србије у каратеу Јована Прековић постала је шампионка света у категорији до 61 килограма на првенству у Мадриду. Јована Прековић је у финалу савладала Кинескињу Јин Сјаојан а 8:5. Она је после освојене медаље рекла да је пресрећна и најавила је напад на медаљу на Олимпијским играма у Токију 2020. године. Јовани честитали премијерка Брнабић и министар Удовичић.

На путу до златне медаље Прековићева је прво победила такмичарку са Косова Аделину Раму са 1:0, а потом Алану Кочијеву из Русије са 4:0, Еквадорку Жаклин Фактос са 3:1, Ђану Лофи из Египта са 5:0, а у полуфиналу Мерве Чобан из Турске са 4:3.

"Пресрећна сам. Освојила сам титулу првака света на веома убедљив начин и то је плод наше вишегодишње пример за овај тренутак. Мој тренер Роксанда и ја смо тактику за меч са Кинескињом припремале сигурно више од осам месеци, тачно сам знала шта у сваком моменту треба да радим", рекла је Прековићева.

Прековиева додаје да се неће задовољити досадашњим успесима.

"Идемо даље ка Токију, нећу да се овде зауставим. Хоћу да обрадујем нашу нацију медаљом из Токија и ка том путу Роксанда и ја идемо да корачамо усправно и храбро. Као и до сада", поручила је светска шампионка.

Честиткe премијерке Брнабић и министра Удовичића

Премијерка Ана Брнабић честитала је репрезентативки Србије у каратеу Јовани Прековић на освојеној златној медаљи на Светском првенству у каратеу у Мадриду.

"Све честитке и стручном штабу на овом фантастичном успеху", написала је Брнабићева на Твитеру.

„Наша Јована Прековић је шампион света! Свака част Јована, показала си да твој карактер победника, одважност и преданост воде ка највишем светском постољу, а ја верујем да те чека још много великих успеха! Честитам Јовани, њеном стручном тиму и Карате федерацији Србије", наводи се у честитки министра спорта и омладине Вање Удовичића.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се