Прибој жели старт трке Кроз Србију 2019. године

Челници Бициклистичког савеза Србије посетили су Прибој, град који је заинтересован за домаћинство етапе на нашој најпрестижнијој трци Кроз Србију која ће се возити наредног јуна.

Прибој је једном до сада био домаћин етапе на Трци Кроз Србију, и то 2016. године. Била је то једна од најлепших и најатрактивнијих етапа, која је била беспрекорно организована.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић, показао је са својим сарадницима интересовање да управо Прибој и наредине године дочека караван од 300 такмичара и пратећег осoбља у граду на Лиму.

Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије у разговору са председником Општине Прибој Лазаром Рвовићем истакао је обострано задовољство због могуће поновне сарадње. Прибој би требало да буде домаћин свечане церемоније отварања трке, где ће бити представљене све екипе из целог света. Након тога, у Прибоју би требало да се вози прва етапа на 59. трци Кроз Србију, али и да буде одржан старт друге етапе.

Вук Луковић, шеф кабинета председника Општине Прибој захвалио је представницима Бициклистичког савеза Србије на посети њиховој Општини и истакао да ће ово бити лепа прилика да Прибој и ове године на прави начин представи туристичке потенцијале, знаменитости, промовише спорт и сам бициклизам, али и да сви грађани уживају у врхунском такмичењу.

У Прибој би почетком јуна наредне године требало да допутује караван са око 300 људи, у којем би било више од 150 бициклиста из 25 светских земаља.

Наредна, 59. трка Кроз Србију возиће се од 5. до 9. јуна 2019. Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић и генерални секретар Саша Гајичић, већ припремају стазу за нашу најзначајнију трку.

Заинтересованост градова за домаћинство етапа је заиста велика, као и интересовање екипа из целог света.

У оквиру промотивних активности, у наредим месецима у Прибоју ће бити организоване и школе бициклизма за предшколце и основце, а најбољим полазницима биће уручене пригодне награде и бицикле.

Челни људи нашег Бициклистичког савеза објавиће комплетну стазу и градове домаћине етапа на сајму спорта у Београд који ће бити одржан од 23. до 25. новембра, и на којем ће бити одржана презентација 59. међународне трке Кроз Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво