Сребро за Штефанека на Светском првенству

Давор Штефанек поражен је од Руса Артена Суркова са 7:0 и припала му је сребрна медаља на Светском првенству у Будимпешти.  Кристијан Фрис изгубио у борби за треће место од Кинеза Валихана. Михаил Калаја у недељу се бори за бронзу у категорији до 97 килограма.

Давор Штефанек освојио је сребрну медаљу на Светском првенству. Бољи од њега био је Рус Артен Сурков, који је доминирао од самог почетка и заслужено му је припала златна медаља.

Штефанеку су сребрну медаљу честитали Министар Удовичић и Премијерка Брнабић.

"Давор Штефанек потврдио је још једном да је међу најбољим рвачима на планети и након олимпијског злата освојио је титулу вицешампиона света. Године рада, жеље, упорности и одрицања су иза Давора за овакав успех, али сигуран сам да је он борац који ће наставити да помера и даље све границе рекорда српског рвања и да ће Србији донети још много титула. Свака част шампионе, ти си синоним нашег поноса, успеха и мотива. Честитам Давору, његовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије на успеху", наводи Удовичић. 

"Хвала вам што вашим успесима представљате Србију у свету у најбољем могућем светлу", написала је Брнабићева на Твитеру.

У категорији до 60 килограма Кристијан Фрис је изгубио у борби за бронзану медаљу. Убедљив је био Кинез Салике Валихана са 9:0.

У недељу ће се за бронзану медаљу у категорији до 97 килограма грчко-римским стилом борити Михаил Калаја. Он је у полуфиналу поражен од Бугарина Кирила Миленова са 3:0.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво