Вељко Стојнић шампион Балкана

Српски бициклиста Вељко Стојнић доминантно је освојио титулу шампиона Балкана, на првенству које је одржано у нашој земљи, у Краљеву на стази Берановац.

На овогодишњем првенству Балкана наступило је 35 бициклиста из 7 националних селекција. Наш репрезентативац Вељко Стојнић доминантно је био први и забележио резултат од 2:44:21. Друго место на аутомотодрому Берановац заузео је репрезентативац Турске Огузан Тирјаки, док је трећи био још један репрезентативац наше земље, Стефан Стефановић.

Бициклисти су прешли укупно укупно 115,5 километара. Дужина стазе била је 5250 метара, а такмичари су извезли 22 круга просечном брзином од 42,17 километара.

Према речима председника Балканске бициклистичке уније Владимира Куваље, у наредним годинама радиће се још више на популарности и омасовљењу у свим балканским државама.
Била је то круна сезоне на нашим друмовима, и последња трка сезоне, којом је наш Бициклистички савез обележио више него успешну 2018. годину.

Куваља је један од челних људи и трке Београд - Бањалука која ће наредне године имати четири етапе и која ће бити прве категорије, али и један од челника трке Кроз Србију која изазива највише пажње на нашим друмовима.

Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић задовољан је организацијом Балкаснаког шампионата и успехом младог Стојнића, али и читавом 2018. годином. У наредној години, која ће бити предолимпијска, сакупљаће се бодови за Токио 2020, а на нашим друмовима ће у фокусу бити 13. трка Београд - Бањалука и 59. трка Кроз Србију. Те трке возиће се у априлу и у јуну.

Припреме за наредну сезону већ су почеле, велико је интересовање градова за домаћинство етапа на 59. трци Кроз Србију, а стаза ће бити објављена средином новембра. Директор трке и ове године биће Саша Гајичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво