Хокејаши Црвене звезде савладали шампиона Словеније

Хокејаши Црвене звезде изненадили су екипу Јесеница, актуелног шампиона Словеније, савладавши их у утакмици друге рунде Континентал купа резултатом 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0), после продужетка.

Турнир "Б" групе Континетал купа, који се одржава у италијанском граду Болцану, окупио је прваке Италије, Словеније, Мађарске и Србије.

У сусрету првог кола "црвено-бели" су поражени од мађарског МАК-а са високих 8:0.

Већ у другом колу млади хокејаши Црвене звезде су успели да превазиђу трему, изазвану чињеницом да су им противници шампиони хокејашки далеко развијенијих земаља, и у мечу са екипом Ритнера (актуелним шампионом Италије и победником Алпске хокеј лиге) остављају далеко бољи утисак. У последњу трећину улазе са предношћу од 3:2 али се меч ипак завршава победом домаће екипе од 6:4.

Праву сензацију "црвено-бели" су приредили у данашњој утакмици трећег кола, када су после велике борбе и одиграног продужетка, савладали актуелног шампиона Словеније - екипу Јесеница. 

Прва два периода игре завршена су без голова, да би Јесеничани голом Урбана Сође дошли до предности у 46. минуту из ситуације са играчем више на леду.

Пет минута пре краја меча Јесеничанани добијају казну јер су у једном моменту имали превише играча на леду, што су "црвено-бели" искористили већ после једанаест секунди и голом Угљеше Новаковића, на асистенцију Николе Керезовића и Артјома Кулешова, стигли до изједначења.

До краја меча није било голова па се приступило игрању продужетка, у којем су хокејаши српског шампиона већ после два минута стигли до сензационалног тријумфа голом Богдана Гајдаша, на асистенцију Луке Вукићевића и Андреја Цвика.

Црвена звезда је на овом турниру наступила у следећем саставу: Арсеније Ранковић, Бојан Васић, Угљеша Новаковић , Павле Подунавац, Никола Керезовић, Марко Бркушанин, Вјачеслав Чегринтсев , Богдан Гаидаш, Иван Анић, Роберт Сабадош , Еисаи Араи, Андреј Цвик, Андрија Шпањевић, Артјом Кулешов , Лука Вукићевић, Даниел Михал, Василије Анђелковић, Андрија Јововић, Мирко Марковић, Антоније Машић и Душан Јанковић. Тренер: Јовица Рус.

Резултати и табела "Б" групе Континентал купа

МАК Будимпешта - Црвена звезда 8:0
Јесенице - Ритнер 1:6

МАК Будимпешта - Јесенице 3:4
Ритнер - Црвена звезда 6:4

Црвена звезда - Јесенице 2:1
Ритнер - МАК Будимпешта 4:1

1. Ритнер 9
2. Јесенице 4
3. МАК Будимпешта 3
4. Црвена звезда 2

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се