Бронза за Митровића на Олимпијским играма младих

Српски стрелац Алекса Митровић отворио учешће Србије на Олимпијским играма младих у Буенос Аиресу освојивши бронзану медаљу у гађању ваздушном пушком.

Митровић је био врло близу и сјајнијег одличја. Равноправну борбу за медаље водила су тројица стрелаца. Средином финала од ривала су се одвојили Митровић, Рус Григориј Шамаков и Индијац Шаху Тушар Мане.

У тренутку када отпада трећепласирани, после 22. серије, Митровић је за Индијцем заостајао минимални један десети део круга, а од руског стрелца га је делило свега 0,2 круга.

Злато је припало Шамакову, европском јуниорском прваку и бронзаном са Светског првенства, док је Мане стигао до сребра.

Српски репрезентативац је у финале ушао са шестог места у квалификацијама.

Осамнаестогодишњи Митровић, стрелац Новог Београда - Ушће, је ове године дебитовао на великим међународним такмичењима, освајањем петог места ваздушном пушком на Првенству Европе у Ђеру, док је на Светском шампионату у Чангвону заузео 20. позицију истим оружјем. На Светском јуниорском купу у Зулу ваздушном пушком је освојио 12. Место, саопштио је Стрељачки савез Србије.

Осим Митровића, Србију у такмичењима у стрељаштву представља и Марија Малић, која ће се у понедељак надметати ваздушном пушком.

Олимпијске игре младих отворене су у суботу, спектакуларном церемонијом одржаном на улицама Буенос Аиреса. Заставу Србије носила је пливачица Ања Цревар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво