Бањалука домаћин СП у бициклизму

На свечаности коју је организовала Светска бициклистичка федерација (УЦИ) у Инсбруку, први човек светског бициклизма Давид Лапартиен објавио је да ће први пут у историји Бањалука дочекати најбоље светске бициклисте у конкуренцији мастерса. Бањалука ће 2021. године бити домаћин Светског шампионата Гран фондо.

На свечаности коју је организовала Светска бициклистичка федерација (УЦИ) у Инсбруку, први човек светског бициклизма Давид Лапартиен објавио је да ће први пут у историји Бањалука дочекати најбоље светске бициклисте у конкуренцији мастерса.

Најзаслужнији за ово невероватно признање свакако је господин Бладимир Куваља, директор Бициклистичког савеза Босне и херцеговине, извршни директор међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука и један од челних људи трке Кроз Србију.

Куваља је у претходних годину дана преданим радом и одличном презентацијом, у највећој мери утицао на то да Бањалука добије организацију Гран фондо Светског првенства 2021. године.

Председник Светске бициклистичке федерације Давид Лапартиен уручио је Куваљи мајицу намењену светском прваку која ће боти додељена шампиону света у мастерсима 2021. године.

Поред доделе домаћинства Светског првенства Бањалуци, одлучено је и да ће Светско првенство у друмском бициклизму 2021. године бити организовано у Белгији.

Од раније је познато да ће се наредно Светско првенство 2020. организовати у Великој Британији у Јоркширу.

У Инсбруку је у току Светски шампионат, на којем учествује и петоро српских представника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи