Бањалука домаћин СП у бициклизму

На свечаности коју је организовала Светска бициклистичка федерација (УЦИ) у Инсбруку, први човек светског бициклизма Давид Лапартиен објавио је да ће први пут у историји Бањалука дочекати најбоље светске бициклисте у конкуренцији мастерса. Бањалука ће 2021. године бити домаћин Светског шампионата Гран фондо.

На свечаности коју је организовала Светска бициклистичка федерација (УЦИ) у Инсбруку, први човек светског бициклизма Давид Лапартиен објавио је да ће први пут у историји Бањалука дочекати најбоље светске бициклисте у конкуренцији мастерса.

Најзаслужнији за ово невероватно признање свакако је господин Бладимир Куваља, директор Бициклистичког савеза Босне и херцеговине, извршни директор међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука и један од челних људи трке Кроз Србију.

Куваља је у претходних годину дана преданим радом и одличном презентацијом, у највећој мери утицао на то да Бањалука добије организацију Гран фондо Светског првенства 2021. године.

Председник Светске бициклистичке федерације Давид Лапартиен уручио је Куваљи мајицу намењену светском прваку која ће боти додељена шампиону света у мастерсима 2021. године.

Поред доделе домаћинства Светског првенства Бањалуци, одлучено је и да ће Светско првенство у друмском бициклизму 2021. године бити организовано у Белгији.

Од раније је познато да ће се наредно Светско првенство 2020. организовати у Великој Британији у Јоркширу.

У Инсбруку је у току Светски шампионат, на којем учествује и петоро српских представника.

број коментара 0 Пошаљи коментар