Разочарање у Бакуу, Мајдов и Кукољ испали после прве борбе

Двојица српских џудиста који су се такмичили у категорији до 90 килограма, Александар Кукољ и Немања Мајдов, завршили су учешће већ у другој рунди такмичења у Бакуу.

Као и прошле године Александар Кукољ био је први носилац у својој категорији, па је радио борбу тек од друге рунде. Противник му је био Насиф Алијас, Бразилац који се бори за Либан. Искористио је свој моменат да баци Кукоља на вазари и до краја борбе радио је веома деструктивно што судије нису кажњавале.

"Поставио се потпуно дефанзивно. Очекивао сам да ће судије да отворе борбу са казном, тј. да гаприморају да се бори. Ипак не волим да сваљујем кривицу на судије. Милсим да сам од превелике жеље, после операције колена, мало раније дошао до форме. Свакaко предстоји анализа са својим стручним тимом, рекао је Кукољ после борбе.

Пола сата после Кукоља, на татами је изашао Немања Мајдов. Његово црвено име на кимону које означава актуелног светског шампиона, није много уплашило Француза Орелијана Дијеса. Борба је била изузетно исцрпљујућа и ушла је у продужетак који је трајао више од пет минута, па је чак и прекинут јер су Мајдову лекари указивали помоћ због модрица и огреботина у пределу ока. Када се меч наставипо, судије су процениле да српски борац није био довољно активан па је Немања добио и трећу казну и тако завршио учешће у Бакуу.

"Прихватам ово уздигнуте глеве, то је спорт. Порази као што је овај ће ме учинизи јачим. Нећу ништа мењати у својој тактици и циљаћу поново да постанем светски шампион", прокемнтарсиао је Мајдов.

Остала су још два борца која ће представљати Србију на Светском првенству у џудоу. Бојан Дошен у категорији до 100 килограма и Жарко Ћулум у супертешкој категорији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи