Николићева заустављена у другом колу на СП у џудоу

Српска џудисткиња Милица Николић заустављена је у другом колу шампионата света у Бакуу, пошто је поражена од Јулије Фигероа из Шпаније.

Баку је домаћин овогодишњег Светског првенства најмасовнијег борилачког спорта. Из чак 125 зeмаља дошло је 758 мајстора џудоа. У тој конкуренцији Србија има пет мушкараца и две девојке. 

Милица Николић је испала после своје прве борбе у Националној гимнастичкој дворани у Бакуу.

Освајачица бронзане медаље са претходног Европског првенства у категорији до 48 килограма била је слободна у првој рунди,али је већ у следећој налетела на неугодну противницу.

Била је то реприза финала Медитеранских игара и опет је репрезентативка Шпаније била боља, и то у продужетку.

"Било је грешака током меча. На томе треба радити у наредном периоду. Сасвим сигурно да нисам очекивала овакав развој ситуације", изјавила је Николићева.

Хулиа Фегероа је после скоро десет минута исцрпљујуће борбе освојила златан поен на вазари. Милица је свакако чешће нападала, али као и пре три месеца на Медитеранским играма изгубила је од 27-годишње Шпанкиње.

Такмичење у овој женској категорији се окончало сензацијом коју је направила 17-годишња Дарија Билодид. Џудисткиња из Украјине је у финалу изузетним ипоном савладала прошлогодишњу победницу Јапанку Фуну Тонаки.

Билодид је тако постала најмлађа светска шампионка у џудоу.

Другог дана првенства, Србију ће представљати Страхиња Бунчић у категорији до 66 килограма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара