Фондација Новак Ђоковић организовала шесту "Другаријаду" на Копаонику

Фондација Новак Ђоковић организовала шести пут за редом Камп пријатељства - "Другаријаду" на Копаонику. Камп обухвата децу узраста од седам до десет година, углавном из мање развијених средина у Србији.Камп је почео 16. а завршава се 21. септембра.

У кампу пријатељства ове године борави 129-торо деце са учитељима из Жагубице, Петровца на Млави, Прибоја, Свилајнца, Смедеревске Паланке,  Крушевца и Прокупља. Организоване су бројне кративне радионице, авантуристичке и спортске активности.

Идеја Фондације Новак Ђоковић и јесте да деци кроз разноврстан програм, који је усклађен са њиховим узрастом и могућностима пруже различита искуства која немају прилике да доживе у свакодневном амбијенту у својим местима.

"Тај разноврстан програм укључује различите дане као што су дан науке, када им приказујемо различите експерименте, дан природе, када причамо са њима о природи, шта је природа и како функционише. На који начин можемо да допринесемо природи и она нама", изјавио је Марко Ковачевић из Фондације Новак Ђоковић.

Малишани су имали прилику да упознају нашу познату глумицу Христину Поповић.

"Велика ми је част што сам ове године амбасадор "Другаријаде" и што имам прилику да деци која су из забачених места, која сада имају прилику да се друже, да им приближимо и такође мој посао и шта то значи глума", изјавила је Христина Поповић.

У кампу пријатељства до сада је учестрвовало скоро пет стотина малиана и 140 учитеља из 32 места у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи